Helyi életstílus

2023.08.19. 14:11

Csongrádi borász munkáját is elismerték

Az államalapítás ünnepe alkalmából tartott állami kitüntetések és szakmai elismerések átadóján Nagy István agrárminiszter több Csongrád-Csanád vármegyei cég munkatársa részére is adott át elismerő oklevelet. A díjazottak mindegyikét kiváló, áldozatos munkájáért méltatták.

Varga Anna

Bodor Martin István borász az oklevél átvételekor. Fotó: Agrárminisztérium

Fotó: FEKETE ISTVAN

Ma is Szent István gondolatát akarjuk a maga egyszerűségében és tökéletességében: keresztény hagyományokon nyugvó, független magyar nemzetet Európa szívében

 – mondta Nagy István agrárminiszter még csütörtökön Budapesten, az államalapítás ünnepe alkalmából tartott állami kitüntetések és szakmai elismerések átadóján. A kormány honlapján olvasható közlemény szerint a tárcavezető többek között arról beszélt, hogy Magyarország születésnapja hálaadásra késztet minket, amelyen meg kell állnunk, és hálát kell adnunk az életért és az ételért. Meg kell adnunk a módját annak, hogy az ünnep, az ünnep legyen. Ez az alkalom pedig azt a célt is szolgálja, hogy köszönetet mondjunk a gazdatársadalomnak, amiért idén is új kenyér került az asztalra.

Nagy István azt mondta, szinte lehetetlen felsorolni azokat a nagyszerű teljesítményeket, amelyeket a magyarok akár a közélet, a tudomány, a művészet vagy éppen a sport területén véghez vittek.

De a magyarság ezeréves történelme nemcsak szentekről, hősökről, szabadságharcosokról íródott. Történelmünknek részesei és alakítói ugyanis mindazok, akik iskolákban, kórházakban, hivatalokban, a kereskedelemben, a szolgáltatóiparban vagy éppen az agráriumban teszik becsülettel a dolgukat. Akik a mindennapi életben helytállva gyermekeket nevelnek, gondoskodnak családjukról, szeretteikről, idős szüleikről, nagyszüleikről. Ők mindannyian, azaz mi mindannyian Szent István örökségét visszük tovább

 – részletezte a miniszter.

Az ünnepségen a tárcavezető miniszteri elismerő oklevelet adományozott Bocsik Sándornak, a szegedi székhelyű Pick Szeged Zrt. húsipari szakmunkásának, a csaknem négy évtizedes, a csontozó üzemben végzett áldozatos munkájáért, az elmúlt évtizedben nyújtott kiváló minőségellenőrző tevékenységéért.

Ugyancsak oklevelet vett át Bodor Martin István borász, a Csongrádi bor és borvidék hírnevének öregbítéséért, borversenyeken elért eredményeiért. Kardos Róbert, a szintén szegedi székhelyű Sole-Mizo Zrt. termelésvezetője is miniszteri oklevelet kapott a termékfejlesztési folyamat során, valamint az ipari méretű gyártás megvalósításában végzett kiváló munkájáért. Rácz Enikő Mária, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály munkatársát is méltatták, őt a madárinfluenza elleni védekezésben, valamint az elrendelt hatósági feladatok végrehajtásában nyújtott áldozatos munkájáért kapott miniszteri elismerő oklevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában