Szeged

2023.08.19. 20:29

Egymást lőtték a fürdőzők az Aquapolisban - Galéria, Videó

Timár Kriszta

Szegeden az Aquapolisban csatáztak a rekordkísérlet résztvevői. Fotó: Karnok Csaba

Az ország 39 fürdőjében ugyanaz a program zajlott szombaton délután. A Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztolycsatát játszó fürdőzők számát akarta megdönteni egy akcióval a Magyar Fürdőszövetség, így a résztvevő strandokon délután 2 órakor vezényszóra indult meg a nagy lövöldözés. Szegeden a Napfényfürdő Aquapolisba várták azokat, akik ezen a vicces programon részt akartak venni. Többen felkészülten, fegyverrel érkeztek, néhányan vásároltak is a helyszínen. Utóbb azonban kiderült, erre nem feltétlenül volt szükség, hiszen a fürdő 500 kis vízipisztolyt osztott szét azok között, akik az élménymedencében csatlakoztak a rekordkísérlethez. 

A csata öt percig tartott, amelynek egyetlen szabálya volt: aki a medence hátsó részébe húzódott, azt illett nem lelőni. Így is azonban számos ellenfelet lehetett találni a területen. Volt, aki rutinosan úszó vagy búvárszemüveget vett fel, így garantálva, hogy a legnagyobb csata közben is jól lássa, mi zajlik körülötte. Többen társuk nyakában ülve harcoltak, a kezdők pedig úszógumiban vagy karúszóval. És hogy a vízipisztoly csata nem korfüggő, jól mutatta, hogy a legjobban bizony az édesapák élvezték ezt a programot. 

A rekordkísérletet a Magyar Rekord Egyesület koordinálta, minden helyszínt online, valós idejű kép- és hangkapcsolatban figyeltek. Hogy a 800 fős rekord megdőlt-e, arról később adnak tájékoztatást. Ha azonban minden helyszínen csak fele annyian voltak, mint Szegeden, akkor sem kérdéses, hogy sikerült. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában