Helyi életstílus

2023.08.17. 21:30

Nemzeti trikolór

Kiss Anna

Magyar földön magyar színekben. Fotó: Kiss Anna

Tudtam előre, hogy szaladgálós napom lesz, ezért egyből a fehér tornacipőmért nyúltam július 19-én reggel a szekrénybe, és vélhetően a két mellettem álló úr is tudatában volt annak, hogy dolgos napjuk lesz. Búzát gyűjtöttek Szőregen a nemzet kenyeréhez, eközben lettünk figyelmesek arra, hogy a puszta véletlennek köszönhetően úgy álltunk sorba, hogy a cipőinkkel a nemzeti trikolórt szemléltettük.

Később aztán azon gondolkoztam, hogy milyen érdekes is a sors keze, hogy épp a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program gyűjtőnapján történt mindez. Pont akkor, amikor a helyszínen mindenki egyért, a hazáért dolgozott, valamint azért, hogy a határokon belül és kívül élő magyarok, akik nehéz helyzetben vannak, ételhez jussanak.

Az erő, a hűség és a remény, amit a piros, a fehér és a zöld képvisel, egyaránt jelen volt. A gazdák közös ereje és összefogása által bőséges termés gyűlt össze, az új adományozók mellett jelen voltak azok is, akik már a kezdetek óta, több mint tíz éve adományoznak gabonájukból, tehát hűségesek a programhoz, és ugyanakkor ott élt mindenkiben a remény, hogy idén még több gabonát sikerül összeadni és még több kenyér készülhet.

Persze az sem véletlen, hogy épp a héten mutattuk meg a képet, hiszen szombaton öntik össze Szolnokon ünnepélyes keretek közt a hazánkban összegyűlt búzát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában