Napszínes

2023.08.09. 21:30

Születésnapi főnixmadár

Szabó Imre

A monumentális alkotás a Szent János téri székház legnagyobb termét ékesíti. Fotó: Szabó Imre

Különleges műalkotással gyarapodott a napokban a makói Magán Zeneiskola: alapításának 30. évfordulójára egy hatalmas, több elemből álló, vegyes technikával készült festményt készített Oláh Nóra művésztanár, aki maga is az intézményben oktat. Egy 3 és fél méter széles és másfél méter magas alkotásról van szó, ami a hangversenyterem falát díszíti. A Dallegoria című mű különböző hangszerek darabjaiból felemelkedő főnixmadarat ábrázol, a tollai pedig kottafoszlányok.

Oláh Nóra azt mondta a Délmagyarországnak, hogy a legnagyobb kihívás az volt, hogy titokban kellett dolgoznia. A mű ugyanis egyúttal az alapító-igazgató, Csikota József 60. születésnapi ajándékául is készült. Ezért otthon festett, ráadásul úgy, hogy az összesen négy darabból álló faliképből egyszerre mindig csak kettőn tudott munkálkodni. Ez mintegy másfél hónapon át tartott. – Nagy kihívás, egyúttal nagy öröm volt. Akkor nyugodtam meg, amikor az egyes darabokat a kollégáim együtt felrakták a falra és összeállt a teljes kép. Együtt én is csak ekkor láttam először – mesélte.

A hangversenyteremben a nem mindennapi festményt úgy helyezték el, hogy mást mutassanak közelről, mint távolról, egységesen. Ráadásul az alapos szemlélő mindig újabb és újabb hangszerdarabokat fedezhet fel rajta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában