Helyi életstílus

2023.08.12. 20:00

Tűzoltók is főztek Tiszaszigeten – Galéria

Ismét megrendezték a falunapot Tiszaszigeten. Idén volt látványtűzoltás, a bográcsokban pörkölt rotyogott, a gyerekek pedig vidáman majszolták a vattacukrot és a kakasos nyalókát.

Suki Zoltán

Majdnem 30 kiló csülökből készült a pörkölt. Fotó: Gémes Sándor

Remélem minden korosztály talál magának valamilyen érdekes programot a 2023-as Tiszaszigeti Falunapon. A délelőtt a gyermekeké – melyben lesz egy kis meglepetés az önkéntes tűzoltóink által. A délutáni és esti programok remélhetőleg jó szórakozást fognak biztosítani, pénztárcákhoz mérten igyekeztünk minél színesebbé tenni az előttünk álló hétvége napjait

 – ezt még a szombaton megrendezett falunap előtt írta közösségi oldalán Tiszasziget polgármestere. És Ferenczi Ferencnek igaza lett.

Már délután 3 órakor sokan voltak templomkertnél, természetesen minden volt, ami egy falunapon lenni szokott. A gyerekek ugrálóvárazhattak, ehettek vattacukrot és különféle édességeket is. És ők kapták a meglepetést is, amit a polgármester megígért: a Tiszaszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy látványtűzoltással lepett meg mindenkit. 

Egy halom raklapot gyújtottak meg, amit utána természetesen gyorsan és szakszerűen el is oltottak. Nekik később más szerepük is volt a falunapon, ahol a legfontosabb program minden bizonnyal a bográcsos ételek készítése volt.

Ebben vettek részt a tűzoltók is. András Nimród elmondta, hogy majdnem az egész csapat megjelent, pincepörköltet főztek. Az étel minden bizonnyal jól sikerülhetett, mert mire odaértünk, már csak a bogrács alján maradt valamennyi.

Szintén főztek Nagy Györgyék is, akik egy baráti társasággal vonultak fel. Ők nem aprózták el a dolgot: összesen 28 kiló csülökből készítettek pörköltet, ami viszont éppen akkor készült el, amikor odaértük hozzájuk. Már az illata alapján biztosak voltunk benne, hogy ebből sem marad egy falat sem. A tiszaszigeti falunapra egyébként nem csak a településről érkeztek. Voltak többen is, akik egészen egyszerűen átgyalogoltak a szomszédos Újszentivánról, hogy szétnéznek, mi történik a szomszédban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában