Sándorfalva

2023.09.16. 10:30

Falat mászni, földön kúszni is kell majd a Bivalyfutáson

Timár Kriszta

Nem egyszerű futásra várják a sportolókat: komoly erőnléti feladatok is várják a nevezőket a pályán. Illusztráció:

Fotó: GP PIXSTOCK

Különleges akadályfutó versenyt rendeznek jövő hétvégén a településen. Az I. Sándorfalvi Bivalyfutás, amelyet szeptember 23-án tartanak meg, leginkább az amerikai filmekben látható kiképzésekhez lesz hasonló. Az 5-7 kilométeres szakaszon 20-25 épített és természetes akadályon kell majd áthaladniuk a versenyzőknek.

A rajt a Nádastó Szabadidőpark Rendezvényháza mellett lesz. Ötpercenként indítjuk majd a 6 fős csoportokat, akik a két tó közötti folyosón indulva vághatnak neki a pályának, amit előre nem ismerhetnek meg. Az akadályok nagy része a strand területén lesz, de a futók el is hagyják a létesítményt. Kell majd többek között kúszni, falat mászni, súlyt cipelni és célba dobni is

 – beszélt a programról a szervező Sebestyén Márton, aki azt is elárulta: a strand jellegét is kihasználják a pálya építése során.

A felnőtt futamban 15 éven felüliek indulhatnak, javasolt a megfelelő erőnlét. Lesz gyerekfutam is rövidebb távval és könnyített feladatokkal. Nevezni már csak a helyszínen lehet 13 990 forintért. A kihívás teljesítőit egy egyedi befutó éremmel jutalmazzák, azok pedig, akik előzetesen regisztráltak, pólót is kapnak. A célba érkezést követően mindenkit megvendégelnek egy tartalmas gulyáslevessel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában