Ember a gáton: versenyezz lábon, két keréken és vízen

2023.09.01. 20:30

Ismét lesz éjszakai teljesítménytúra

Fotó: Kuklis István

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség idén 35. alkalommal rendezi meg hagyományos éjszakai őszi teljesítménytúráját, amely egyben Magyarország legrégebbi folyamatosan megrendezett éjszakai teljesítménytúrája. A sporteseményt szeptember 9-én, szombaton tartják. A táv gyalog, kerékpárral, vagy vízen is teljesíthető. A 13, 26 és 42 kilométeres gyalogtúrák útvonala a Tisza árvízvédelmi töltésen, a 85 kilométer hosszú kerékpáros részben aszfaltozott, részben a gáton, a 40 kilométeres vízitúráé pedig a Tiszán halad. Nevezni előzetesen szeptember 3-ig elektronikusan az e-nevezés felületén vagy a helyszínen is lehet. A előnevezés akkor érvényes, ha a jelentkező a jelzett határidő előtt befizeti a nevezési díjat.

A szervezők jelezték, hogy az eseményt esős időben is megtartják, ezért érdemes készülni az időjáráshoz illő öltözetben. Különösen, hogy nagy eltérés lehet majd az esti és a hajnali hőmérséklet között. A gyalogos túrák és a vízitúra útvonala nem változik, a kerékpárosok azonban eső esetén visszafelé nem a töltésen, hanem az odaúton használt kerékpárutakon haladnak. A kijelölt útvonalról a résztvevőket a rajtnál tájékoztatják. A kerékpárosoknak a láthatósági mellény viselése kötelező.

A rajt és cél Szeged-Tápén lesz, ellenőrző pontok pedig az algyői strandon, Vásárhelyen, Mindszenten két helyen is, Mártélyon és a Bodzási út végénél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában