Csongrád-Csanád vármegye

2023.10.09. 11:30

55 intézményben tanítják a boldogságot

Szabó Imre

A programban résztvevő makói óvodás a rajzolás világnapján. Fotó: Boldogságóra Facebok-oldal

Szeptember 30-áig csatlakozhattak óvodák és általános iskolák a Jobb Veled a Világ Alapítvány tíz éve indult Boldogságóra programjához, amely egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai program. Csongrád-Csanád vármegyéből ezúttal 55 intézmény élt a jelentkezés lehetőségével – tájékoztatta a Délmagyarországot az alapítvány.

 Ez kiváló kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen a boldogságórán elsajátított tudás segítheti a gyermekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben

 – nyilatkozta a pályázat kiírásakor Bagdi Bella pszichológus, az alapítvány elnöke. Nem csak hazánkban népszerű a program, az elmúlt években Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, sőt Írországban is jelen van már az alapítvány módszertana.

Fotó: Boldogságóra Facebok-oldal

A program négy korcsoport, a 3–6, a 6–10, a 10–14 és a 14–18 év közötti korosztály számára biztosít módszertant és ahhoz szükséges segédeszközöket, tankönyveket, munkafüzeteket, a pedagógusoknak pedig ingyenes online segédanyagokat. A diákok a tanév során 10 egymásra épülő témát dolgoznak fel, amelyek megismertetik a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. A módszertant a pozitív pszichológia tudományos eredményeire építve dolgozták ki elismert szakemberek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában