Zambó Péter, az Agrárminisztérium államtitkára: Ez az iskola az erdészeti szakképzés fellegvára

2023.11.24. 15:40

Alapításának 140 éves jubileumát ünnepelte a Bedő - Galéria

Az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium alapításának 140 éves jubileuma alkalmából rendeztek ünnepséget pénteken. Zambó Péter államtitkár köszöntőjében az erdészeti szakképzés fellegvárának nevezte az intézményt.

Arany T. János

Az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium alapításának 140 éves jubileuma alkalmából rendezett ünnepségen a diákok adtak műsort. Fotó: Török János

„Nekünk már csak az a feladatunk, hogy hidat építsünk a múlt és a jövendő közé, és ennek a hídnak a pilléreibe beépítsünk mindent, amit a múltból a jövendőbe átvinni érdemes.” – ezzel a Wass Albert idézettel kezdte ünnepi beszédét Andrésiné Ambrus Ildikó, az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója az iskola alapításának 140 éves jubileuma alkalmából rendezett ünnepségen péntek délelőtt.

Az iskola megnyitásakor két épületben tizenegy diákkal és két tanárral kezdte meg a működést. Ma tizenöt épületben, közel kétszázötven diákkal és negyvenkét oktatóval végezzük oktató-nevelő munkánkat. Az elmúlt években körülbelül 5500 nappali tagozatos tanuló és megközelítőleg 5000 felnőttképzésben résztvevő hallgató vett részt az itt folyó erdészeti képzésben 

– ismertette az iskola történetének legfontosabb számait az igazgató.

Horváth József főigazgató, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum vezetője beszédében az iskolába tett korábbi látogatásait idézte fel, ahonnan mindig felemelő érzésekkel távozott. 

Azt gondolom, hogy ennek az iskolának lelke van 

– mondta.

Elődeink, az erdész szakma alapítói, az oktatáspolitikai képviselők az örökkévalóságnak határozták meg Ásotthalom küldetését. Az erdészeti intézmény egy olyan unikum a településen, amely minden viszontagságot követően is stabilan az értékeit és a küldetését őrizve tartja magát Ásotthalmon 

– fogalmazott köszöntőjében Papp Renáta, Ásotthalom polgármestere. Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára ünnepi beszédében a történeti visszatekintést, az elődök és a jelenlegi iskolavezetés méltatást azzal a gondolattal zárta, hogy a Bedő Albert-iskola az erdészeti szakképzés fellegvára.

 Az ünnepségen megemlékeztek az iskola alapító névadója, Bedő Albert halálának 105. évfordulójáról és megkoszorúzták a főépületben álló szobrát. Az ünnepséget követő állófogadáson bemutatták a „Királyhalomtól Ásotthalomig” című, az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány gondozásában megjelent, az iskola elmúlt évtizedeit bemutató kötetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában