Szegedi hírek

2023.12.12. 21:30

Uszoda lett a Centrum-gödör

Imre Péter Géza

A gödör felé sétálók megállapították, uszodának, strandnak már jó lenne a legendás Centrum-gödör. Fotó: Imre Péter

Szeged „ékességének”, a Centrum-gödörnek évtizedes a története, keletkezése az emlékekben a homályba vész. Magam úgy tippelem, még a rendszerváltás előtt lett a turistákat cseppet sem vonzó része a városképnek, egyfajta látványosság. Lehet, több szegedi tudja, hol található, mint a Dankó Pista-szobrot, vagy a görögkeleti templomot. Szégyenkezünk miatta, a vármegyeszékhelyre látogatók csodálkoznak, megdöbbennek, de elrejteni nem tudjuk, hiszen a központban van.

Magam is sokszor sétáltam, buszoztam, troliztam el mellette, szinte fel sem tűnt, megszoktam, megszoktuk, hogy ott van. Életünk része lett. Úgy emlékszem, alakítottak ki benne parkolót – ez az igazi mélygarázs! –, hasznosításáról egymást követték a tervek, amelyek közös jellemzője, hogy egyik sem valósult meg. Kötetnyi újságcikk számolt be a gödör-szappanopera legújabb fejleményeiről, tavaly már pereskedésről adtunk hírt. Mikor legutóbb arra jártam, az eső megtöltötte vízzel, aminek a felszínén egy felfordult szék „tempózott”, lefotóztam. 

Uszodának már jó lenne

 – jegyezte meg egy arra sétáló nő.

Lehet, de az biztos, meg kellene tartani. A név adott és bejáratott. Kialakíthatnának benne hangulatos kocsmát, éttermet, esetleg ajándéktárgyakat kínáló boltot, és javasolnék egy kiállítást is – a gödör történetéről. Így igazi turisztikai attrakció lehetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában