Napszínes

2023.12.07. 21:30

Út szélén az egykori kedvenc

Majzik Attila

Így múlik el a világ dicsősége – út szélére került mindannyiunk egykori kedvence. Fotó: Majzik Attila

Elképzelhetetlennek tartottam, hogy a Sensinivel, Burruchagával és Maradonával felálló argentinok kikapjanak Kameruntól. És lám, mégis így lett, az 1990-es focivébé egyik legnagyobb meglepetéseként a „Szelídíthetetlen Oroszlánok” 1-0-ra legyőzték a címvédő Argentínát. Hatalmas élmény volt az a meccs, emlékszem, végig a tévém előtt ugrabugrálva néztem. Mondjuk túl messzire nem is lehetett volna eltávolodni a Junoszty televíziómtól, lévén hogy meglehetősen szerény, 31 centis képátmérővel bírt a képdoboz.

A kis téve akkoriban jó sok gyerekszobában virított büszkén. A Junoszty dizájnja korabeli olasz és német előképekre volt visszavezethető, a tartós és üzembiztos működést pedig a szovjet ipar tette hozzá. Nekem egy piszkosfehér változatom volt, de gyártották sárga, zöld, narancs és a piros színekben is. Eleinte fekete-fehér és csavaró-kapcsolós, később nyomógombos színes változatban is készült, az enyém persze egy fekete-fehér darab volt anno.

Manapság az interneten még lehet látni egy-két hirdetési oldalon néhányat az 1976 óta gyártott tévématuzsálemből, egy ’88-as, még működő darabért például 18 ezer forintot kérnek.

Ez a jobb sorsra érdemes sorstársa viszont ingyen is elvihető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában