Helyi életstílus

2024.01.20. 18:32

A makói Hagymatikum 12. születésnapja – Galéria

Tavaly jó évet zárt a Hagymatikum, de idén a bővítés miatt még jobbra számít – hallottuk szombaton a makói fürdőben. A Makovecz Imre által megálmodott létesítmény kamaszkorba lépett: 12. születésnapját ünnepelte.

Szabó Imre

A 12. születésnapot jó hangulatban ünnepelték a Hagymatikum vendégei. Fotó: Szabó Imre

A múlt évnek különösen a vége sikerült kitűnően

 – mondta a Délmagyarországnak a makói Hagymatikum munkáját irányító idegenforgalmi szakember, Gergely Gábor szombaton a fürdő 12. születésnapi rendezvényén. Megtudtuk tőle: októbertől az egy évvel korábbihoz képest 10-20 százalékkal nőtt a forgalom, és ez a tendencia látható idén januárban is. Hozzátette, nagyon várják a már felépült új részleg átadását, amitől a forgalom és a bevétel jelentős emelkedését remélik. Kiderült, március 24-én, vasárnap délelőtt 11 órakor lesz az átadó ünnepség, és másnap az újdonság már fogadja a vendégeket.

Az önkormányzat jóvoltából várhatóan sok makói kap majd próbajegyet, amivel ingyen tesztelhetik majd ki

 – tette hozzá.

A Hagymatikum – ahogy az lenni szokott – színes programkavalkáddal ünnepelte születésnapját: délután 1-től szinte negyedóránként váltották egymást a programok az élménytérben. A sodrómedencében egyebek közt volt vízibalett- és vízitorna-bemutató, 140 gumikacsa versenyzett egymással, majd mindenki kapott az 500 muffinból álló emeletes születésnapi tortából. Rendeztek retródiszkót és a hagyományosan a buli fénypontjának számító esti habparti sem maradhatott el. Ami a látogatottságot illeti, telt ház volt. A nagy napon nagyjából 2 ezer vendége volt a fürdőnek – jelentős részük a határon túlról, főként Romániából érkezett.

A muffinosztás előtt Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet köszöntötte a vendégeket. Emlékeztetett rá, hogy Makó a világhírű építészmérnök, Makovecz Imre városa is egyben, hiszen nincs még egy település az országban, ahová ennyi épületet tervezett volna. Alkotásai közül pedig a Hagymatikum volt az utolsó, amely Európa-szerte ismert. 

Az épületegyüttes azonban nem épülhetett meg 2012-ben teljes egészében. Makovecz álma, az új családi és élménymedencék, a csúszdatorony, az országosan is egyedülálló épületek több éves munka eredményeként, a kormány támogatásával válhatott valósággá 

– mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában