Evezős vándortáborban készült a felvétel - budapesti konferencián díjazták

2024.01.23. 17:30

Harmadik helyezést ért el lapunk újságírójának fotója - Fotók

A 2022-es első díj után idén harmadik helyezést ért el kollégánk, Arany T. János az Aktív Magyarország által 2023-ban meghirdetett Vándortábor Fotópályázaton. A díjakat kedden a budapesti Eiffel Műhelyházban adta át Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára és Zsila Sándor természetfotós, fotóművész a Vándortábor 2024 konferencián.

Delmagyar.hu

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára és Zsila Sándor természetfotós, fotóművész adta át lapunk újságírójának, Arany T. Jánosnak a Vándortábor fotópályázaton a harmadik helyezésért járó elismerést. Fotó: Török János

Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság 2024-ben nyolcadik alkalommal szervez vándortáborokat. Ennek alkalmából rendeztek konferenciát kedden a budapesti Eiffel Műhelyházban, ahol az újdonságok bemutatása mellett a vándortáboros közösséghez kapcsolódó témákról is szó esett, és bemutatták fotópályázat díjazottjait. A résztvevőket Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára köszöntötte, majd bemutatta a programot és az államtitkárság munkáját, célkitűzéseit.

A Vándortábor Program diákok számára nyújt kedvezményes táborozási lehetőséget a nyári szünet ideje alatt. A szervezők adják a hajókat, kerékpárokat és ehhez tartozó felszereléseket, kiépítették az útvonalakat, egyes útvonalakon gondoskodnak a napközbeni csomagszállításról egyik táborhelyről a másikra és biztosítják a szálláshelyeket és a napi háromszori étkezést. Bánhidy Zoltán osztályfőnök, kollégiumi nevelőtanár az Al­földi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pedagógusa évek óta szervez táborokat a programban.

Lapunk újságírója, Arany T. János tavaly nyáron a Zala vármegyei evezős vándortáborban, a Murán készítette el Tájkép csata előtt című felvételét, ami az Aktív Magyarország által 2023-ban meghirdetett Vándortábor Fotópályázaton harmadik helyezést ért el  Fotó: Arany T. János

Idén összesen négy túratípuson 39 túraútvonalra várnak 18 ezer diákot. A meghirdetett 840 turnus egy óra alatt betelt, de mivel tavaly sok helyet visszamondtak tavasszal, ezért idén korábban kell befizetni az előleget, ami lemondás esetén nem jár vissza.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédében méltatta a programot, amit a technológiai forradalommal szembeni  ellenforradalomnak nevezett. A Vándortábor Fotópályázat zsűrielnöke, Zsila Sándor természetfotós, fotóművész nagyszerű kezdeményezésnek nevezte a vándortábort, majd a beérkezett fotókat dicsérte. 

Lapunk újságírója, Arany T. János tavaly nyáron a Zala vármegyei evezős vándortáborba kísérte el az erdészeti iskolásokat. A zsűri által harmadik díjjal elismert, Tájkép csata előtt című felvétel a Murán készült, amikor a csapat Molnáritól evezett Őrtilosig közel 15 kilométert. Ez a Mura Magyarországi 48 kilométeres szakaszának egyharmada. Kollégánk úgy fogalmazott, hogy azon ritka pillanatokban, amikor a vízi csata előtt, vagy után a táborozók éppen elhallgattak, olyan volt a folyón csorogni, mintha egy természetfilmben csöppentek volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában