Helyi életstílus

2024.01.18. 21:30

Luxus geoládát rejt az ásotthalmi erdő

Arany T. János

Zsanéron nyílik a tuskó teteje az ásotthalmi erdőben. Luxus geoládát készítettek a bedősök Bánhidy Zoltán kollégiumi nevelőtanár vezetésével.

Fotó: Karnok Csaba

Luxus geoláda-rejtekhelyet készítettek az ásotthalmi erdészeti iskola diákjai Bánhidy Zoltán kollégiumi nevelőtanár vezetésével. 

A geoláda vagy angolul geocache egy csomag, amit valaki elrejt, majd GPS-szel beméri a rejtekhely koordinátáit, és a bemutatandó látnivalóról egy ismertetőoldalt készít. A geoláda, jóváhagyás után megjelenik a geocaching.hu honlapon, ahonnan a játékosok letöltik az adatokat saját GPS-ükre vagy mobiltelefonjukra, és megkeresik azt. Apró emléktárgyaktól a ismeretterjesztő anyagokig sok minden belekerülhet. Íratlan szabály, hogy ha a megtaláló úgy dönt, hogy ezek közül megtart valamit, akkor tesz is a helyére egy azonos értékű holmit. A láda egy másik fontos tartalma a napló, melybe minden megtaláló ír általában pár sort az utána érkezőknek.

Az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium nevelőtanára a diákokkal közösen találta és faragta ki a különleges geoládát. A fatuskó felső részét levágták, majd baltával és motorfűrésszel kivájták a műanyag doboz helyét, majd a fakorongot zsanérokkal rögzítették újra a tuskóhoz, aminek így nyitható a teteje. A rejtekhely még nincs kész. Hogy még nehezebb legyen megtalálni, el is fogják majd ásni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában