Jótékonysági versenyt nyert a HSZC Corvin diákja

2024.02.03. 14:40

A jó sakkozó és a jó kereskedő hasonló képességei

Tábori Szilvia

Veretlenül lett első Megyaszai Balázs a szegedi rapidsakk-versenyen. Fotó: Megyaszai Balázs facebook oldala

Első helyezést ért el a szegedi jótékonysági rapidsakk-versenyen nemrégiben Megyaszai Balázs a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola kilencedik évfolyamos kereskedő és webáruházi technikus tanulója. Balázs a több mint hetven induló közül veretlenül került a dobogóra a Rotary Klub Szeged Dóm, a Magyar Sakkszövetség és a Csongrád-Csanád vármegyei Sakkszövetség által szervezett megmérettetésen. Az eseménnyel a szervezetek a fiatal sakkozók versenyzési lehetőségét, fejlődését támogatják. 

Megyaszai Balázs óvodáskora óta sakkozik, nagypapája tanította meg neki az alapokat, majd szülei támogatásával vált élete részévé ez a sport, jelenleg is heti négy alkalommal vesz részt edzéseken. 

Fotó: Megyaszai Balázs Facebook-oldala

A kereskedelmi pályát szüleivel közösen választották, hiszen a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum vásárhelyi iskolájában olyan ismeretek szerez, amelyeket majd jól hasznosít a tervezett családi vállalkozásban. Szintén fontos volt, hogy a technikusi képzésen egyszerre kapja meg a szakmai végzettséget és az érettségit. A vállalkozási-gazdasági ismereteken túl szempont volt az is, hogy a kereskedő és webáruházi technikus szakmával sok különböző területet ismerhet meg, különösen vonzó számára az internetes kereskedelem, hiszen enélkül ez a szakma ma már elképzelhetetlen. 

Balázs szerint egy jó sakkozó és egy jó kereskedő nagyon hasonló képességekkel rendelkezik: gyors reagálás, alkalmazkodás a változó helyzetekhez, elemző és döntési képesség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában