Szegedi hírek

2024.02.21. 14:20

Az ülőröplabdával ismerkedtek a szegedi középiskolások – Galéria, Videó

A Parasport Napja alkalmából az ülőröplabdával ismerkedhettek szegedi diákok szerdán, a Csonka Kupa első napján. A hagyományos sportversenysorozatra a város számos középiskolája kapott meghívást, a héten több sportágban is összemérhetik majd tudásukat.

Timár Kriszta

Az ülőröplabdát is kipróbálhatták szegedi középiskolás diákok a Csonka Kupa első napján. Fotó: Gémes Sándor

Szerdán kezdődött a hagyományos, háromnapos Csonka Kupa az SZSZC Csonka János Technikumban. Tóthné Biró Zsuzsanna igazgató elmondta, a város meghívott intézményeinek diákjai több sportágban is összemérhetik tudásukat: futsalban, röplabdában, fociban, asztaliteniszben és kosárlabdában.

 A célunk ezzel a programsorozattal az, hogy ez a korosztály ne csak a szórakozóhelyekről ismerje egymást, hanem a sporton keresztül is 

– tette hozzá.

A rendezvényt a kosárlabda- és futballszövetség is segíti azzal, hogy hivatásos bírókat biztosít. A sportversenyek lebonyolításában ugyanakkor a csonkás diákok is aktívan részt vesznek: ők készítik a videó- és fotófelvételeket az eseményekről, de az adminisztrációt is ők végzik. Sőt, minden rendezvény végén ők azok, akik ottmaradnak pakolni és előkészíteni a tornatermeket a következő nap sporteseményeire. Mindezek mellett pedig a kupa idején folyamatos a tanítás is az iskolában.

 A szaktanárokon múlik, hogy órát tartanak vagy elengedik az osztályokat szurkolni 

– mesélte az igazgató.

Szerdán röplabdaversenyeket rendeztek 8 iskola diákjai között. A program egy igazi különlegességgel indult: a Magyar Parasport Napjához kötődve az iskola testnevelői meghívták a szegedi ülőröplabda csapat képviselőit a programra. Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány kuratóriumi tagszóvivője röviden összefoglalta, hogyan indultak a parasportok. Mint mesélte, a világháború után a sérült katonák számára találták ezt ki, hogy sikert és életcélt adjanak nekik. Ezt követően pedig a diákok ki is próbálhatták, milyen a röplabda parasport változata. Az ülőröplabdázással Pap Szabolccsal az egyik csapatban tudtak ismerkedni, mielőtt az éles összecsapások megkezdődhetek volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában