Szilaj kiscsikókkal telt meg a barantás edzőterem

2024.03.04. 17:00

Új grundot teremt a gyerekeknek a vásárhelyi Hód Baranta

Tábori Szilvia

Ez a mi grundunk, gyertek ti is! Fotó: Hód Baranta

Már az elmúlt hónapok toborzó körútján látható volt, hogy az óvodás és iskolás korosztályt is szinte lenyűgözik a barantások. A látványos és erőteljes bemutatók, majd a baráti kézfogásokkal záruló népi- és küzdelmi játékok olyannyira meggyőzték a gyerekeket, hogy március első péntekén alig fértek az érdeklődő családok az összetartozás, a törődés, az emberi tartás, az egység erejére összpontosító Hód Baranta Serház téri edzőtermében.

A csapat meg is alapította a Kis pej és Szilaj csikó csoportjait: előbbibe a 4-6 éves korosztályt várják péntekenként 16 óra 30 perctől kezdve egy órás foglalkozásokra. A 7-12 éves csikók pedig már heti kétszer találkoznak, hétfőn és szerdán 16 óra 30 perctől egészen 18-ig. 

 Fotó: Hód Baranta

 

Mint Bereczky Bence, a szakosztály vezetője kérdésünkre elmondta, érhető, ha a mai, főként a digitális világban szocializálódó gyerekek kezdetben félnek az olyan számukra ismeretlen közegtől, mint például a barantás. Sokuk eddig egyszerűen kimaradt az életből, nálunk viszont egy olyan erős, bajtársi közösség várja majd őket, amelynek tagjai minden nehézségen átsegítik egymást.

Az idősebb generációnak a grund még az árokparton, a szabad ég alatt volt, a mai gyerekeknek az online világ jelenti ugyanazt. Nekünk pedig éppen az a célunk, hogy ismét megteremtsük a mai gyerekek valós grundját a barantás központban

 – hangsúlyozta Bereczky Bence. Azt már a legkisebbekkel foglalkozó Bálint Aliz tette hozzá: mindenki csak egyszer lehet gyerek, nekik most kell kilépni a négy fal közül, mert az teremti meg, építi fel őket, erősíti meg a testi, szellemi és lelki erejüket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában