Helyi életstílus

2024.04.16. 19:10

Szombaton Makón találkoznak a motorosok

Szabó Imre

Tavaly a vezetéstechnikai bemutató volt az egyik legnépszerűbb program. Archív fotó: Szabó Imre

A tavalyi nagy sikerű hasonló rendezvény után szombaton ismét motoros napot rendeznek Makó központjában – tudtuk meg két szervezőtől, a Makói Motoros Egyesületet vezető Hegedűs Dánieltől és Barna Gábortól, a városmarketing-iroda vezetőjétől. Résztvevők jönnek nem csak szerte az országból, de Romániából és Szlovákiából is – eddig több mint ezer visszaigazolást kaptak a rendezők.

A szervezők: Hegedűs Dániel és Barna Gábor
A szervezők: Hegedűs Dániel és Barna Gábor 

Mint kiderült, a reggel 9-től majdnem éjfélig tartó programba sok minden belefér. Ezúttal például nem csak a felnőttek tartanak motoros felvonulást délután fél 4-től, de a legkisebbek is: játék járműveikkel délelőtt 11-től tesznek egy kört a főtér körül a járdán. Lesz vezetéstechnikai tréning, motorszépségverseny és díjazzák a leghangosabb, illetve a leglassúbb járművet. Hírességeket is meghívtak, Herczeg Balázs, a műfaj világbajnoka streetfighter show-val kápráztatja el a nézőket, Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője pedig a biztonságos motorozásról tart interaktív előadást. Ami a kísérő rendezvényeket illeti, többek között veteránjárművek bemutatójával, kézművesek vásárával és étel- és italárusokkal várják az érdeklődőket. A gyerekek a Korona előtt alkalmi KRESZ-pályán tesztelhetik tudásukat és ügyességüket. 

 

Motoros rendezvényt koncertek nélkül nem lehet tartani, ezért a szökőkút közelében felállított nagy színpadon délután 5-től 4 zenekar ad koncertet. A nyitó banda az AC/DC-dalokat nyomó Big Gunz lesz, amelynek Tóth Máté személyében makói a dobosa. Fellép utánuk a kecseméti Nova Prospect, a dirty rock felvidéki sztárja, a Rómeó vérzik, majd a szimfonikus metalt játszó Overdream fellépése koronázza meg az estét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában