2023.08.14. 11:03
Nemzetközi figyelmet kapott az egyik szegedi étterem
Katkó Krisztina a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje.Fotó: Frank Yvette
Nemrégiben az Alkimista Kulináris Műhelynél forgatott a Michelin Guide médiacsapata, a videó már megtekinthető. A kisfilmben látható Katkó Krisztina, az Alkimista Kulináris Műhely séfje, aki egyben volt kollégánk.
Ilyen nemzetközi kuliáris figyelmet ezidáig a régió és a város nem kapott, mi most nagyon büszkék vagyunk! Az ország egyik legkisebb konyhájából, egy eldugott étteremből ez a teljesítmény nagy dolog, reméljük tisztességes munkát adunk ki a kezünből ezután is
Adta hírül a vendéglátóhely.
Katkó Krisztina étterme utáni érdeklődés továbbra sem lankad. Az Alkimista Kulináris Műhely az ország hét legjobb progresszív magyar konyhájának egyike.
Szívesen lennék kulináris kékharisnya
– fogalmaz az egykori gazdasági újságíró, aki egyáltalán nem érzi sértőnek az elnevezést. Sőt! Az éttermet családi vállalkozásként működtetik a Tisza-parti városban.
Nagyon bírnám, ha most, a 21. században olyan kaliberű kulináris kékharisnya lehetnék, mint, mondjuk, a 1750-es években Brillat Savarin vagy jóval korábban Nicolas Flamel volt” – hökkent meg már a beszélgetés elején Katkó Krisztina, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje. Szerinte a 18. században a „kékharisnyaság a nők agyhalálos elfoglaltságai mellett” nyitottságot, olvasottságot, kíváncsiságot és némi intellektuális különutasságot jelzett olyan időkben, amikor ez nem volt divatos. „És akkor még az alkímia is menő volt
– teszi hozzá a Délmagyarország volt munkatársa, aki 20 év újságírás után avanzsált séffé.
A teljes interjú az Indexen olvasható.