Közösség

2019.09.28. 21:06

Szent Mihály napjának előestéjén összegyűlt a település apraja-nagyja – galéria

Szent Mihály napjának előestéjén családi napot tartottak a szentmihályi plébánián. Itt egyben az itt működő családi bölcsőde 10. születésnapját is megünnepelték.

H.E

Családi nap a szentmihályi plébánián. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba [email protected]

Először tartottak családi napot a szentmihályi plébánián, melynek apropója kettős volt. Tíz évvel ezelőtt, amikor megszűnt az általános iskola, családi napközi indult itt a plébánián, ez később átalakult családi bölcsődévé és azóta is működik három csoporttal. – Már hét csoportunk van a városban sok helyen, ám mivel itt kezdünk, ez nagyon kedves a szívünknek. Eljöttek egykori bölcsődéseink, valamint azok a gondozónők, akik korábban itt dolgoztak – magyarázta Szendrényi Marietta, a Palánta Családi Bölcsőde koordinátora.

A másik apropó az, hogy a Szent Mihály Plébánia templombúcsúja, az ünnepi szentmise mindig szeptember utolsó vasárnapján van, így az ünnep előestéjén egy olyan közösségi napot szerveztek idén először, ahol a hívek, a hittanosok és a családok találkozhatnak egymással. – Ez azért érdekes, mert így összetudtuk hozni a régóta itt élő lakosokat azokkal a családokkal, akik nemrégiben költöztek ide. Az a célunk, hogy hidat képezzünk közöttük – tette hozzá a Szendrényi Marietta.

Szilvia négy évig dolgozott itt kisgyermek gondozóként, fiai is itt nőttek fel, ezért örömmel jöttek vissza a tíz éves évfordulóra. A fiúk elmondták, az íjászkodást várják nagyon. Gilice Attila hittan tanártól megtudtuk a plébánia kertjében működik egy íjászkör, minden szombaton edzenek a helyiek, akik most a vendégeket is bevonták a gyakorlásba.

Tündéék Klebelsberg-telepen élnek, ám itt keresztelték meg fiaikat, ide járnak hittanra, így örömmel jöttek a rendezvényre. Párja, Csaba a maga által készített kézműves termékekkel, sonkával, aszalt paradicsommal kínálta a résztvevőket. Nem csak ők, más falubeliek is eljöttek megmutatni portékáikat. Az édesanyák házi süteményt hoztak, míg az udvari kemencét már reggel bemelegítették, ebben kenyérlángost sütöttek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!