Helyi gazdaság

2012.11.16. 20:09

Világszerte 160 ezer fős leépítés a nagybankoknál

Tavaly tavasz óta világszerte mintegy 160 ezer alkalmazott elbocsátását jelentették be globális bankok a Reuters összeállítása szerint, és az euróövezet elhúzódó adósságválsága miatt további jelentős leépítések várhatók.

A kimutatásból kiderül, hogy a vizsgálatba bevont 29 nagybanknál Európában sokkal nagyobb mértékű volt a leépítés, mint az Egyesült Államokban, vagy akár Ázsiában.

Az összeállítás szerint a legnagyobb létszámcsökkentést - 30-30 ezer főt - a brit HSBC és a Bank of America jelentette be. A harmadik helyen az ugyancsak brit Lloyds bank áll, 15 ezer fős elbocsátással, a negyedik helyezett a svájci UBS, 13 ezer fővel.

A pénzintézeteknél elsősorban a befektetési banki üzletágban, illetve az értékpapír-kereskedelemben váltak feleslegessé dolgozók a pénzügyi válság miatt, de hozzájárultak a leépítésekhez a bankszakmában megvalósult fúziók is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában