Helyi gazdaság

2013.01.07. 14:21

Csongrád megyei kamara: ki nem regisztrált 2012-ben?

Felszólító levelet kapnak a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától azok a gazdálkodó szervezetek, amelyek 2012-ben nem regisztráltak – áll a CSMKIK közleményében.

Delmagyar.hu

Az értesítéseket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a hivatalos szervektől kapott adatbázis alapján küldi el, így előfordulhatnak pontatlanságok. Emiatt például olyanok is megkapják a levelet, akik már 2012. január 1. előtt megszűntették a vállalkozást: ők a www.csmkik.hu oldalon jelezhetik a hibát.

Amennyiben a vállalkozás tavaly, az év első hónapját követően szűnt meg, vagy kezdett szünetelni, akkor is regisztrálni kell a 2012. évre. Ez a későbbiekben is így lesz, vagyis például 2013. január 1-je után megszüntetett vállalkozásnak erre az évre még van fizetési kötelezettsége.

Az is előfordulhatott, hogy az egyéni vállalkozó már elhunyt, mégis felszólító levelet kapott. Ebben az esetben fel kell keresni az okmányirodát, hogy ott vegyék ki a nyilvántartásból, majd a kamarának is szólni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában