Helyi gazdaság

2013.10.17. 07:48

Hetvenöten már fizettek a letelepedésért

A speciális kötvények forgalmazása nehezen indult be, ám a jelek alapján az utóbbi hónapokban egyre többen szánták el magukat a vásárlásra.

MTI

Szeptember végéig hetvenöt 250 ezer euró névértékű letelepedési államkötvényt értékesített Magyarország - írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása alapján.

A lap írása szerint a speciális kötvények forgalmazása nehezen indult be, ám a jelek alapján az utóbbi hónapokban egyre többen szánták el magukat a vásárlásra.

Az elmúlt hónapban másfélszer annyi papírt adott el az adósságkezelő, mint előtte összesen, hiszen augusztus végén még csak harminc darabnál tartottak. A kormány reményei szerint akár több száz letelepedési kötvényt vásárolhatnak az év végéig - írja a Napi Gazdaság.

Az eddigi eladásokkal számolva 18,78 millió euró - 5,5 milliárd forint - bevétele származhatott az államnak ezekből a speciális papírokból, a kormány által megcélzott négyszáz-ötszáz darabos idei értékesítéssel kalkulálva összesen 100 millió euró, vagyis közel 30 milliárd forint folyhat be az ÁKK kasszájába - olvasható a Napi Gazdaságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában