Helyi gazdaság

2015.04.21. 12:36

Sanghaji üzletemberek jártak Szegeden

Magyarország és Kína gazdasági együttműködéséről tárgyalt a hét végén Csongrád megyében Wu Zhiming, Sanghaj tartomány minisztere, aki a Reök-palota előtti fotókiállítást is megnyitotta.

Delmagyar.hu

A vasárnap nyílt kiállítás egy olyan városban jelentkezhet, ahol a Konfucius Intézet, az SZTE és a Shanghai Egyetem közösen biztosít minőségi feltételeket a kínai nyelvoktatásnak. [namelink name="Wu Zhiming"] beszél arról, hogy a tartomány gazdasága lendületes növekedésnek indult, ami húzta magával az oktatást és a kultúrát is.

B. Nagy László és vendégei

B. Nagy László és vendégei
[namelink name="B. Nagy László"] országgyűlési képviselő a kiállítás méltatásán túl arról beszélt, bízik abban, hogy vendégek megismerik Csongrád megye előnyeit, felfigyelnek az ország éléskamrájára. Az eseményhez kapcsolódó konferencián [namelink name="Juhász Tünde"] kormánymegbízott Szeged fejlődéséről és sokszínűségéről beszélt.

 [namelink name="Kakas Béla"], a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a 73 milliárd forint összértékű európai uniós támogatási forrás felhasználásáról árult el részleteket. Az összeget infrastrukturális és településfejlesztésre, gazdaságélénkítésre, munkahelyteremtésre, valamint a kis- és középvállalkozások megsegítésére fordítják.

Csoportkép a Reök-palota előtt

Csoportkép a Reök-palota előtt
A rendezvényen az együttműködési lehetőségekről [namelink name="Magyar József"], a Hungerit Zrt. vezérigazgatója, [namelink name="Tölgyesi Viktória"], az ELI Lézeres Kutatóközpont koordinációs igazgatója, [namelink name="Letoha Tamás"], a Pharmacoidea Kft. orvosigazgatója is beszélt, míg [namelink name="Devecz Miklós"], az SZTE kancellárja az egyetemről és a Szegedi Science Parkról ejtett néhány szót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában