Helyi gazdaság

2015.11.05. 15:48

Új vezérigazgatója van a magyarországi Commerzbanknak

November elejétől Klaus Windheuser tölti be a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját. Kozma Andrást váltja, aki nyolc év után távozik.

November elejétől Klaus Windheuser tölti be a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatói pozícióját Budapesten - közölte a Commerzbank Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Elsődleges feladata az lesz, hogy a vállalati üzletágban fejlessze tovább a bank magyarországi tevékenységét - tették hozzá.

Kiemelték: Klaus Windheuser 1988 óta dolgozik a Commerzbanknál, banki üzemgazdász végzettsége révén különböző pozíciókat töltött be a Commerzbank AG hitelezési területén.

A közlemény szerint a bank továbbra is elkötelezett a magyar piac, az ügyfelek és a magyar alkalmazottak iránt és folytatni fogja a Magyarországon megkezdett növekedési stratégiát.

Klaus Windheuser az elnök-vezérigazgatói poszton Kozma Andrást váltotta, aki nyolc év után távozott a banktól. A Commerzbank 1993 óta van jelen Magyarországon.

Németországban a bank vezető szerepet tölt be a vállalati üzletágban, az eurózóna területén a külkereskedelmi ügyletek 17 százalékát e bankon keresztül bonyolítják le. A Commezbank AG honlapján közzétett eredmények szerint az év első kilenc hónapjában a bank 7,509 milliárd euró bevételre tett szert, szemben a tavalyi 6,907 milliárd euróval. Üzleti eredménye 1,499 milliárd euróra emelkedett 924 millióról, nyeresége pedig 853 millió euróra 525 millióról.

Címkék#bank
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában