Helyi gazdaság

2016.01.06. 13:12

75 millió forint áfát csaltak, börtönbe kerültek

Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné Komlóssy Éva vezette büntetőtanácsa az adócsalás bűntette és más bűncselekmény miatt J. Norbert és társa ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék első fokon meghozott ítéletét.

Munkatársunktól

A vádlottak JHCS AGRO Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft. néven alapítottak céget 2009-ben. A társaság székhelye Felgyő, fő tevékenysége élőállat-nagykereskedelem volt. Az ugyanabban az időszakban alapított vásárhelyi InTimeMedia Kft. – amelynek ügyvezetője, H. Ernő az eljárás alatt elhunyt – gazdasági tevékenységet nem folytatott, 2009. április 4. és szeptember 30. között fiktív számlákat bocsátott ki a JHCS AGRO Kft. részére vágómarha és takarmány értékesítéséről. Közel 75 millió forint áfát csaltak el. Az ítélőtábla az elsőrendű vádlottat 3 év börtönre ítélte, 3 évre eltiltotta a közügyektől, valamint 39,5 millió forint megfizetésére kötelezte. A másodrendű vádlott büntetése 2 év 6 hónap börtön, 3 év közügyektől eltiltás, 37,3 millió forintos vagyon elkobzása .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában