Helyi gazdaság

2016.01.14. 19:51

Mekis dolgozók százai maradtak fizetés nélkül

Csaknem ezer McDonald's-dolgozó hiába várta, hogy megérkezzen számlájára a decemberi bére. A munkaerő-közvetítő cég lehet az, amely nem fizetett.

munkatársunktól

Közel ezer McDonald's-dolgozó nem kapta meg a decemberi bérét, a háttérben a McDonald's és a Human Operator Zrt. személyzeti szolgáltató cég elszámolási vitája áll - írja az Index


A Human Operatoron és alvállalkozóin keresztül több ezer munkás dolgozik magyarországi McDonald's-éttermekben, rengeteg diákmunkás is így érkezik a gyorsétterembe. Eddig nem is volt probléma a bérek utalásával, a McDonald's fizetett a cégnek, az pedig utalta továbbította a bért a vele kapcsolatban álló munkásoknak, januárban azonban hiába várták pénzüket a dolgozók.


Egy, az Indexnek nyilatkozó dolgozó arra panaszkodott, hogy semmi hivatalos értesítést nem kaptak, pedig "nem csak zsebpénzekről, hétvégi bulipénzről van szó, hanem lakbérről, tandíjról, esetleg hitelekről".


A McDonald's azt mondja, ők elküldték a munkások fizetését, csak a pénz a közvetítő cégnél elakadt. A probléma nem mindenkit érint, aki a Human Operatoron keresztül dolgozik a McDonald'sban, a cég ugyanis tudomásunk szerint csak a központi McDonald's céggel keveredett vitába. Azok az éttermek, amelyek külön cégben, franchise-partnerként működnek, és szintén kapcsolatban állnak a személyi szolgáltató céggel, de az ott dolgozók nem érintettek a dologban.


Czeglédy Csaba, a Human Operator Zrt. igazgatóságának elnöke az Indexnek azt mondta, egy elszámolási vita alakult ki a felek között. Szerinte a napokban már közeledtek az álláspontok, és a bérek kifizetése ma vagy holnap megtörténhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában