Helyi gazdaság

2016.04.08. 08:31

Kedvezőbb besorolást kaphat a hulladékból termelt energia a szélenergiánál

Kedvezőbb besorolást kaphat a szélenergiából nyert áramnál és szabályozási szempontból zöldnek számíthat a hulladékégetőkben termelt energia - írta a Népszabadság.

A napilap pénteki számában egy a parlamentnek benyújtott törvénymódosítás szövegére hivatkozva azt írta, megkaphatja a támogatást a hulladékból nyert energia is, így az a helyzet jöhet létre, hogy a jog szerint a hulladékégetőkben előállított energia ugyanolyan zöldnek számít majd, mint a szélerőművekben termelt áram.


Emellett a támogatás az általános európai gyakorlattal szemben nem normatív lesz, és nem fedi le a zöldenergia-szektor teljes termelését sem. Mind a kötelező átvételre, mind pedig a kiemelt árra pályázni kell, ezeket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal bírálja el, az árakat pedig nem törvényben, hanem bármikor módosítható rendeletben rögzítik - írta a Népszabadság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában