Helyi gazdaság

2017.08.01. 14:09

Ötven százalékkal emelték a tejtámogatást

36,2 milliárd forintról 55,2 milliárdra emelte a Miniszterelnökség a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás pályázható összegét.

Sz. R.

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent felhívásra jelentős túligénylés mutatkozott, amelyet a Lázár János vezette Miniszterelnökség a források megemelésével kezelt. Az ötéves kötelezettségvállalású program az állattartás fejlesztését célozza azáltal, hogy a szigorú tartási, higiéniai és takarmányozási előírásokat teljesítő gazdálkodók számára kompenzálja a megnövekvő kiadásokat. A pályázati felhívásra összesen mintegy 55,4 milliárd forint értékben érkeztek be kérelmek.


Annak érdekében, hogy a munkaerő-igényes ágazat szereplői minél nagyobb arányban részesedjenek a forrásokból, a Miniszterelnökség megemelte a keretösszeget, így a kérelmek döntő többsége, összesen 506 kérelem támogatása mellett döntött, 55,2 milliárd forint értékben. A Vidékfejlesztési Program keretében nyár végéig még további – például kertészeti, állattenyésztési, borászati – felhívásokról születnek támogatói döntések.

Címkék#tej

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában