Helyi gazdaság

2019.11.05. 11:25

Még lehet pályázni

November 7-én délig várja a jelentkezéseket az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát település és Kerékpárosbarát munkahely pályázatokra.

K. A.

A Pickhez is sokan járnak biciklivel. Fotó: Török János

Fotó: Torok Janos

A munkahelyek négy – multi, nagyvállalat, kkv, közintézmény –, míg a települések három – megyei jogú város, város, nagyközség vagy község – kategóriában pályázhatnak. A jelentkezéshez szükséges adatlap és információs háttér­anyag a http://www.kti.hu/regisztracio/ oldalon tölthető ki. 2015-ben például Csongrád megyéből Bordány, Hódmezővásárhely, Makó, Mórahalom, Sándorfalva és Újszentiván is a díjazott települések között szerepelt.

A kerékpárt fő közlekedési eszközként használók aránya Magyarországon 22 százalék, ez a holland és dán után a harmadik legmagasabb Európában. 2014 és 2020 között 200 milliárd forint értékben jönnek, jöttek létre kerékpárosbarát beruházások hazai és uniós támogatásból. A teljes kerékpározható hálózat hossza 2030-ra a tervek szerint megközelíti a 15 ezer kilométert. A közlekedési módot a biciklisták igényeivel közvetlenül találkozó önkormányzatok és vállalkozások hatékonyabban népszerűsíthetik. A szakminisztérium e megfontolásokból bátorítja a települések és cégek, közintézmények kezdeményezéseit a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában