Ezúttal más módszerrel dolgoznak

2020.08.26. 01:15

A makói főtéren már javítják a 43-ast – Fotók

Ismét felújítás folyik a 43-as főútvonal makói szakaszán, ezúttal a városközpontban. A munka terven felüli, ráadásul más technikával zajlik, mint a korábbiak.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Ez a munka nem volt betervezve, a múltkori egyeztetésünknek köszönhető – mondta Mágori András városüzemelési tanácsnok azzal az útfelújítással kapcsolatban, ami most zajlik a makói városközpontban. Mint korábban megírtuk, a Magyar Közút Nzrt. megyei igazgatósága javításokat végzett a 43-as főútvonal egyik makói szakaszán, az Aradi utcán, mintegy 1 kilométer hosszúságban – a teljes városi szakasz egyébként 5 kilométeres. Akkor az aszfaltszőnyeg megrongálódott részeit foltokban javították ki.

Az elkészült munkát azonban az autósok részéről kritikák is érték, Mágori ezért egyeztetést, bejárást kezdeményezett, melyen Hunkó József, az állami cég makói igazgatója vett részt. Mágori azt mondja, a mostani munka ennek a megbeszélésnek köszönhető. – A megyei igazgatóság kiemelten kezeli Makót – tette hozzá a képviselő.

Ráadásul – teszi hozzá – a főtéren a szakemberek más technikát alkalmaznak, mint az Aradi utcán: itt teljes sávo­kon marják fel a tönkrement aszfaltszőnyeget, és újat terítenek a helyére. Egy rész a Megyeház utcánál már készen van, az tükörsima.

Kedden a csipkeházak városháza felőli szakaszán dolgozott a csapat, de a munka folytatása várható a teljes Széchenyi téren.

– Ez egy viszonylag rövid, de nagyon rossz állapotú szakasza volt a főútnak, amit már csak esztétikai szempontból is érdemes kijavítani – így Mágori, aki azt is elmondta: arra kapott ígéretet, hogy a 43-as makói szakaszát a továbbiakban ezzel a módszerrel fogják javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában