Helyi gazdaság

2020.09.18. 11:23

Félmilliárdos veszteséggel zárt tavaly a Hód-Fürdő

Mintegy 465 millió forintos veszteséget produkált 2019-ben a hódmezővásárhelyi Hód-Fürdő Kft. A cég 2019-es gazdálkodásáról a szeptemberi közgyűlés tárgyalta. A Márki-Zay Péter polgármestert támogató többség megszavazta a 229 millió forintos tőkepótlást a cégnek.

Kovács Erika

A strandot és az uszodát működtető Hód-Fürdő Kft.-ben az önkormányzatnak 49 százalék tulajdonrésze van.

A képviselők elé került anyag szerint a cég vesztesége 2019-ben 464,839 millió forint volt. A társaság jegyzett tőkéje hárommillió forint, a saját tőkéje pedig –691,61 millió forint. Nagy Péter, a jogi iroda megbízott vezetője a napirend tárgyalásánál elmondta, a beszámolóból is kiderül, hogy törzstőkepótlás szükséges, amelynek összege az önkormányzatot érintően 229 millió forint.

Katona Zsolt, a Hód-Fürdő Kft. idén kinevezett ügyvezetője is szót kért az ülésen.

– Ha az eredményt tekintjük és figyelembe vesszük az előző éveket, sajnos azt kell megállapítanunk, hogy nem történt különösebb változás – hangsúlyozta az ügyvezető. – 2020 speciális év a koronavírus-helyzet miatt. Azt hihetnénk, hogy az eredményeink tovább romlanak. A jelen állás szerint azonban úgy néz ki, hogy nem érünk el rosszabb pénzügyi eredményt, mint tavaly. Sőt, biztató jelek is mutatkoznak, mivel tavaly ősztől a fürdőnek saját víztisztító műve van, amitől éves szinten komoly, mintegy 70 millió forintos megtakarítást remélhetünk – mondta a közgyűlésen Katona Zsolt.

A Hód-Fürdő Kft. 2019. évi beszámolóját és a 229 millió forintos tőkepótlást a közgyűlés 3 nem és 2 tartózkodás mellett elfogadta. A Fidesz és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviselői szavaztak nemmel, illetve tartózkodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában