Helyi gazdaság

2020.09.05. 11:07

Kormánybiztos lett Nemesi Pál

A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felel majd.

delmagyar.hu

Szeged, 20191114. Nemesi Pál a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A gazdaságfejlesztési stratégia részeként a kormány négy gazdaságfejlesztési zónát hoz létre, hogy elősegítse a koordinált és kiegyensúlyozott területi fejlesztéseket. A Dél-dunántúli-, Északnyugat-magyarországi-, a Dél-alföldi- és Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónát érintő komplex program célja, hogy a gazdaságilag és kulturálisan is egységes területet képező történelmi régiók nemzetközi összehasonlításban is versenyképes gazdasági egységként fejlődhessenek – erről itt írtunk.

A Magyar Közlöny pénteki számában részletesebben beszámoltak arról, hogy Nemesi Pál kormánybiztosként többek között figyelemmel kíséri az európai uniós és nemzeti forrásból megvalósuló fejlesztéseket, tájékozódik a gazdasági szereplők által megvalósítani tervezett beruházásokról és fejlesztési igényeikről, mindehhez pedig irodát biztosítanak a számára.

 

Megkerestük Nemesi Pált a hírrel kapcsolatban. Amint válaszol frissítjük cikkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában