Nem halad a Szegedi Tudós Akadémia kollégiumának kivitelezése

2020.09.11. 20:13

Több pénz kell

2020. májusa óta állnak a munkálatok.

delmagyar.hu

Fotó: Török János

A Szegedi Tudós Akadémia tehetséggondozó programjának támogatását még 2015-ben szavazta meg a kormány. Ennek köszönhetően országos lefedettséggel 12

középiskolai laboratóriumban kezdődött meg a középiskolai diákok orvosbiológiai tudományos képzése, ahol 123 középiskola több mint 2000 diákja kapott és jelenleg is kap képzést, beleértve a határon túli magyar nyelvű gimnáziumok diákjait is.

A műemlékvédelem alá tartozó épület megvásárlása, a hivatalos engedélyek beszerzése, az épület régészeti feltárása és a közbeszerzési eljárások befejezése 2018. októberében tette lehetővé a kivitelezés megkezdését, csak éppen az 5 évvel ezelőtt megítélt támogatás összege a jelentősen megemelkedett építőipari árak miatt nem tudta, illetve nem tudja fedezi a felújítás teljes költségét.

Az alapítvány 2019 tavaszán jelezte plusz forrás igényét a program támogatását elindító Miniszterelnöki Hivatal, az EMMI majd később a jelenleg illetékes minisztérium, az ITM számára. Tekintettel arra, hogy a plusz forrás megítélése még nem történt meg, az építkezés 2020 májusában leállt és azóta is várják, hogy egy újabb közbeszerzési eljárás lefolytatását követően folytatni tudják a munkálatokat.

http://nobel-szeged.hu/index.php/galeria/videok?id=157

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában