Újabb négy évre szavaztak bizalmat Horváth Jánosnak

2020.12.15. 16:38

Több lábon kell állniuk a csongrádi gazdaságoknak

Négyéves munkája után újra megerősítették Horváth Jánost a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Csongrád térségi elnöki tisztségében. A régi-új elnök az előttük álló ciklus legfőbb feladatainak az oktatás és a vállalkozások kapcsolatának még szorosabbra fűzését, valamint a városmarketing alapjainak lefektetését tartja.

Majzik Attila

Újabb négy évre szavaztak bizalmat Horváth Jánosnak.

Fotó: Majzik Attila

Bár a tervei szerint csak egy ciklust vállalt volna a Csongrád térségi kamara élén Horváth János, az elmúlt négy évben elvégzett eredményes munka és a személye körül kialakult támogatás arra sarkallta, hogy a következő választáson is megméresse magát a Horváth Légtechnika Kft. ügyvezetője.

Újabb négy évre szavaztak bizalmat Horváth Jánosnak.
Fotó: Majzik Attila

– 2016 óta vagyok a Csongrád és térségi kamara elnöke, ez idő alatt az egyik legfontosabb feladatunk a helyi iroda megnyitása, valamint az ön­kormányzat, a járási hivatal és a szakképző iskolák kapcsolatainak megteremtése volt – számolt be az elmúlt négy év munkájáról Horváth János.

A jelenről szólva a térségi elnök elmondta, ezt az évet alaposan átírta a pandémia: a veszélyhelyzet kihirdetésével gyakorlatilag megszűnt a turizmus, és komoly visszaesés volt érzékelhető a vendéglátás és a különféle szolgáltatások területén. A termelőüzemeket is érintette a járvány, a termelés egy hónap alatt mintegy húsz százalékot esett vissza.

A nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak azt tanácsolja a térségi elnök, hogy bátran forduljanak a kamarához: az aktuális információk mellett a vállalkozásokat érintő törvénymódosításokról, a gazdasági és mentőcsomagokról is tájékoztatást kaphatnak.

A helyi kamarai munkával kapcsolatban elmondta, két új tag került be az elnökségbe, így egy jó csapat alakult ki, meg tudják osztani a feladatokat. Az előttük álló kihívások kö­­zül a gazdaság fejlesztésén túl a turizmus és vendéglátás újraindítása mellett az oktatás és a vállalkozások még szorosabb együttműködése a cél a szakképzett munkaerő biztosítása érdekében.

– Fontos feladat a városmarketing alapjának kidolgozása is. A gazdaságunkat leginkább az ipar és a mezőgazdaság húzza, de fejlesztenünk kell a vendéglátást és a turizmust, mert feltétlenül szükségünk van egy harmadik lábra is, amin állhatunk – értékelt Horváth János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában