Gazdaság

2021.02.05. 18:25

Bakson több helyen is parkolót építenek

Több helyen is új parkolókat létesítenek a kényelmesebb, egyszerűbb megközelítés és a biztonságosabb közlekedés jegyében – tudtuk meg Búza Zsolt polgármestertől.

Munkatársunktól

A 2019 végén átadott ATM-nél és az Egészségháznál már elkészültek a munkával az önkormányzat közmunkásai, akiknek szakemberek segítettek a megvalósításban.

– Az utóbbi időben megnövekedett a bankautomata, a tűzoltómúzeum és az Egészségház előtt parkoló autók száma, ezért akartuk még komfortosabban és még jobb körülmények között parkoltatni, fogadni az odaérkezőket. A beruházással a főutca forgalma is biztonságosabbá vált, mert megszűnt a sárfelhordás

– közölte a faluvezető.

Parkolókat létesítenek a műfüves pályánál. Fotó: Önkormányzat,/Baks

Hozzátette: az országos közfoglalkoztatási programban sikeres pályázattal nyílt erre lehetőség. A parkolók építése ezzel nem ért véget a községben: a tavaly­előtt avatott műfüves pályánál is kialakítanak – ezzel szintén komfortosabbá téve a megközelítést és az ott-tartózkodást –, illetve a sportcsarnoktól a műfüves létesítményig járdát építenek, hogy a sportolók az átöltözés után tiszta cipővel kö­­zelíthessék azt meg. Utóbbi két munka jelenleg is zajlik.

– Az általános iskolások által bejáratott műfüves pályát a koronavírus után a teljes lakosságnak megnyitnánk, mivel a járvány alatt tapasztaltuk, nagy az igény a szabadidős sportra, a tömegsportra. Ezért azt is tervezzük, hogy padokat, kiülőket telepítünk, pihenőhelyet létesítünk bográcsozóval a pályánál, hogy a családok és a baráti társaságok igazán kényelmes, otthonos körülmények között sportolhassanak és kapcsolódhassanak ki

– árulta el Búza Zsolt polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában