Az Év Gyára lehet

2021.02.13. 14:15

Döntőbe jutott a Szeged melletti üvegipari vállalkozás, a CE Glass

A legjobbak közé jutott a Szilánk utódja, az üvegfeldolgozással foglalkozó, szatymazi központú CE Glass az Év Gyára versenyen, ahol az ipar nagyágyúi mérik össze tudásukat. Az eredményhirdetés májusban lesz.

K. A.

Az előjelek mindenesetre kedvezőek, tavaly az Év Családbarát Vállalata programban a kitüntetettek közé került.

 

Pillanatkép a gyárból. Fotó: DM

Az Év Gyára versenyt 2015 óta minden évben meghirdeti az iparral és technológiával foglalkozó GyártásTrend magazin. Azokat a legjobb hazai üzemeket keresik, amelyek formálják az ipart, a munkáltatói kultúrát, és képesek új értéket teremteni a hazai piacon. Mindezek a gazdasági nehézségeket hozó járványhelyzetben különösen fontosak.

A versenyre november vé­­géig lehetett nevezni, azóta megtörtént a pályázatok feldolgozása, összesítése és kiértékelése.

– Nemrég kaptuk a hírt, hogy a kis- és középvállalkozások a „Legjobb menedzsment folyamatok” és a „Termelés” kategóriákban a CE Glass továbbjutott, így az egyik esélyes pályázó az Év Gyára 2020 díj elnyerésére – mondta lapunknak Gyepes Mónika PR-menedzser.

Az előjelek mindenesetre kedvezőek,
tavaly az Év Családbarát Vállalata programban a kitüntetettek közé került.

A családi vállalkozásként alapított cég továbbjutása rendszeres fejlesztéseknek és dinamikus fejlődésüknek köszönhető. Idén egy több milliárd forintos beruházás keretében új csarnokrésszel és innovatív gépekkel bővítik az üzemet, amivel több mint félszáz új munkahelyet is teremtenek, és a dél-alföldi régió gazdasági növekedéséhez is eredményesen hozzájárulnak.

Az Év Gyára verseny második fordulójában az ipari szektorban elismert szakemberekből, döntéshozókból álló zsűri a kategóriatámogatók képviselőivel kiegészülve gyárlátogatásokra indul, vagyis a helyszínen, személyesen ismerkedik meg a gyártási folyamatokkal. A végső döntést a „vizitek” után hozzák meg, az eredményhirdetés várhatóan májusban lesz.

Az előjelek mindenesetre kedvezőek, tavaly az Év Családbarát Vállalata programban a kitüntetettek közé került a hazai üvegfeldolgozásban élenjáró CE Glass is – a társaság először vett részt a pályázaton, ahol mindjárt mi­nősítést is nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában