Helyi gazdaság

2021.02.06. 20:04

NAV: meg kell őrizni a munkáltatói igazolásokat

– Február közepéig mindenkinek meg kell kapnia a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári vagy nyugdíj-biztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, amelyekkel ellenőrizhető az szja-­­bevallási tervezet és érvényesíthető az adó-visszatérítés – írta lapunkhoz is eljuttatott közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A munkáltatók, kifizetők úgynevezett összesített igazolást állítanak ki dolgozóiknak a tavalyi jövedelmekről, juttatásokról, valamint a kedvezményre és rendelkezésre jogosító összegekről. Az összesített igazolást idén február 1-jéig meg kellett kapni, a kedvezményekre, rendelkezésekre jogosí­tókat pedig február 15-ig kötelező mindenkihez eljuttatni.

A NAV felhívta a figyelmet arra is, hogy a dokumentumokat meg kell őrizni, mert március 15-e után, amikortól már megtekinthető lesz az adóhivatal által elkészített adóbevallási tervezet, ezek alapján egyeztethetőek az adatok, illetve érvényesíthető az adó-visszatérítés. A NAV eSZJA oldalán egyébként minden szja-bevallási in­­formáció elérhető, emellett folyamatosan közzéteszik az aktuális tudnivalókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában