Sok elemet készítettek a szegedi Florin új gyártócsarnokához

2021.04.29. 10:30

30 éves az Első Beton

Maximális fordulatszámon dolgozik az Első Beton, a 30 éve alapított cégnél még sohasem dolgoztak ennyien, 100 feletti a létszám. Az utóbbi években beálltak 6 milliárd forint körüli éves árbevételre, idén sem várnak ennél rosszabbat.

K. A.

DCIM100MEDIADJI_0064.JPG

Forrás: DM

– Az elmúlt három évben kapacitásaink közel száz százalékán dolgoztunk – mondta Szigeti Csaba. Az ügyvezető hozzátette, mindig van náluk nyitott állásajánlat, de ezen a fronton mostanában egy kicsit jobb a helyzet, elsősorban lakatost, villanyszerelőt és ácsot folyamatosan keresnek.

Megtudtuk, hogy alapos minősítés után bekerültek a Magyar Multi Programba, ami azt mutatja, jelentős potenciált látnak a cégben.

Munkájuk most is bőven van, sok elemet készítettek a szegedi Florin fertőtlenítőket gyártó cég új csarnokához, de nagy feladat volt a SPAR logisztikai központja is Bicskén. És persze sok társasházhoz szállítanak mixerbetont, acélt és építőanyagot. Ez egyben három, mára letisztult üzletáguk is, amihez még jön kettő, az előregyártás és a szerkezetépítés.

Épül a SPAR logisztikai központja is Bicskén.
Fotó: DM

Öt-hat éve jelen vannak a felsőoktatásban Budapesten és Pécsen, a középiskolában pedig Szegeden.

A Vedressel hosszabb ideje van együttműködésük, idén nyáron is várnak gyakorlatra diákokat. A gyümölcsöző kapcsolatot bizonyítja, hogy legutóbb 3-4 fiatalt fel is vettek a technikusi után – mindez része volt a tudatos fiatalításnak.

Közéleti szerepvállalásuk fo­­lyamatos, jellemzően az év vé­­gén szoktak adományozni, s ezt nem igazán verik nagy dobra. A cég mindig támogatta a sportot, jelenleg a szatymazi dzsúdószakosztályt segítik, a TAO-pénzeket pedig az elmúlt években jégkoronghoz, labdarúgáshoz és a kézilabdához irányították.

– A 30. évfordulót most csak szerényebben ünnepelhetjük, de ezt majd mindenképpen be­­pótoljuk a járvány után. A 3 hónapos lakossági nyereményjátékot viszont elindítjuk, ennek részleteit a Délmagyarországban is közzétesszük – mondja az ügyvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában