Helyi gazdaság

2021.04.08. 11:04

A gazdák benyújthatják az egységes kérelmeket

Munkatársunktól

Április 7-én nyílt meg az egységes kérelem kitöltési felülete, az igénylések benyújtásánál a ko­­rábbi években megszokott és ismert eljárásokat kell követni, idén mindössze technikai javítások és pontosítások voltak a rendszerben – közölte Nagy István.

Az agrárminiszter hozzátette, a gazdálkodók 44 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímhez kapcsolódóan kaphatnak pénzügyi segítséget.

Az egységes kérelem beadása várhatóan több mint 165 ezer termelőt érint, az uniós forrású közvetlen és az átmeneti nemzeti támogatás terhére csaknem 490, míg a vidékfejlesztésre 100 milliárd forint igényelhető. Az egységes területalapú támogatás és zöldítés várható együttes fajlagos összege 76-80 ezer forint körül alakulhat.

A kitöltési felület a Magyar Államkincstár e-ügyintézési ol­­dalán érhető el, a szankciómentes kérelembeadás határideje május 17-e, az ezt követően benyújtott dokumentumok „büntetlen” módosítására május végéig van lehetőség. Idei újdonság a „Mobilgazda”, az applikáción keresztül megismerhetők a területadatok, lehetőség nyílik a másodvetés bejelentésére vagy a vis maior kérelem benyújtására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában