Már elérhetőek

2021.04.12. 10:36

Ízletesebb és frissebb a hazai zöldség

Frissebb és finomabb a hazai primőr, mint az import.

K. A.

– A piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben kaphatók a hazai termelésű, friss primőr (fóliás, illetve üvegházi) zöldségek: paprika, paradicsom, retek, uborka, fejes saláta, zöldhagyma, sárgarépa

– hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, hozzátéve, mindenki válassza a friss hazait, segítsük ezzel is a magyar gazdákat.

Frissebb és finomabb a hazai primőr, mint az import. Fotó: DM

A piacokon és a kiskereskedelmi láncok üzleteiben folyamatosan jelennek meg a friss hazai zöldségek, várhatóan a következő hetekben arányai­ban érezhetően csökken a jellemzően mediterrán térségből származó importtermékek kí­­nálata.

Az pedig nem is kérdés, hogy a magyar áruk mind ízben, mind frissességben fe­lülmúlják az importot.

Az év ezen időszakában még a hajtatott – fűtött növényházakban és hidegfóliákban ter­mesztett – zöldségek kaphatók, de folyamatosan érkeznek majd a későbbiekben a szabadföldi zöldségek is. A hazai teljes zöldségtermesztő felület hozzávetőlegesen kilencvenezer hektár, ebből az úgynevezett hajtatófelület körülbelül 3500 hektár, amiből 220-230 hektár üvegház, a többi fólia – a fűtött felület összesen 500-600 hektár.

A növényházi termőfelületen – amiben Csongrád-Csanád megye régóta nagyhatalomnak számít – csaknem 400 ezer tonna friss, ízletes zöldséget állítanak elő a magyar zöldségkertészek. Ők a termőterület meghatározó részén már biológiai növényvédelmet használnak, hogy minél egészségesebb termékeket kínálhassanak a magyar fogyasztóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában