Helyi gazdaság

2021.04.19. 12:01

Meleg ételre is költhető a SZÉP-kártya egyenlege

Változott a SZÉP-kártya alzsebeiben lévő összegek felhasználhatósága, december 31-ig szabad lesz az átjárás a három alszámla között.

A kártyatulajdonosok a múlt héten közzétett rendelet szerint április 25-től élhetnek a lehetőséggel. A jelenleg három zsebben – szálláshely, vendéglátás, szabadidő – lévő összegek között lesz teljes az átjárhatóság. Az eddigi szabályozás szerint a szálláshelydíjat mindhárom al­­számláról kiegyenlíthették a kártyabirtokosok, azonban nem volt viszonosság. A rendeletmódosítás értelmében a teraszok megnyitása után a SZÉP-kártyák bármelyik zsebéből lehet fizetni az ottani fogyasztást.

Vagyis azoknak sem veszik el a pénze, akik idén még nem szeretnének nyaralni menni vagy kulturális, szabadidős eseményen részt venni. Ezek helyett fordíthatják a meglévő keretet például meleg ételre is.

Mindez azt jelenti, hogy akinek túl sok pénz ragadt a szállás zsebben, az elköltheti úgy is az összeget, mintha az vendéglátási vagy szabadidős lenne. Azoknak is sok fejtörést okozott, hogy mire költsék a számlán maradó összegeket, akik a szabadidő alszámlára kapták a cafeteriát 2020-ban – természetesen ők is „elétkezhetik” azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában