Makó

2021.04.02. 16:17

Milliókat költöttek rá, már várja a nyarat a Maros-part – Fotók

12 millió forintot költött az elmúlt hetekben a makói önkormányzat a Maros-parti strand, illetve a közeli lombkoronasétány felújítására, bővítésére. Úgy láttuk, máris vannak, akik a barátságosra fordult időjárást kihasználva ide jönnek egy kicsit kikapcsolódni.

Szabó Imre

– Bízunk benne, hogy nyáron újra élettel telhet meg a Maros-part, ezért tavasszal gondoskodtunk a szükséges karbantartások, felújítások elvégzéséről

– mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester azon a sajtótájékoztatón, amit a helyszínen tartott Székely Ildikó önkormányzati képviselő, valamint Ember Alex, a Makói Szolgáltató Zrt. igazgatója társaságában. Mint megtudtuk, a strandra és a szomszédos lombkoronasétányra összesen 12 milliót költöttek az elmúlt hetekben.

Fő a biztonság

Mi minden történt itt? A lombkoronasétány fa elemeit például, ahol kellett, kicserélték vagy felújították. A fákat mindkét helyen felülvizsgálta egy szakember, és a veszélyeseket mindkét helyen már ki is vágták. Ez utóbbi különösen a strandon volt fontos, hiszen a kalandpark jó néhány eleme fákra van szerelve.

Fotó: Szabó Imre

Tavaly egyébként 4 millióból ennek gyermekészlegét, most pedig a felnőttek szórakoztatását szolgáló elemeket újították fel. A játszótéri részen kicserélték a homokot, újrafestették a játékokat. Új hintát kaptak a gyerekek, a kerékpárosok pedig 12 új tárolót.

Visszanyerte vonzerejét

Maga az üdülőövezet az 1960-as, ’70-es években alakult ki, és becslések szerint nagyjából 250 üdülőtelek található itt. Jó részük a várostól bérelt, de vannak magántulajdonú ingatlanok is, nagyjából a harmaduk.

A Maros-part már kezd éledezni – ideális szabadidős program lehet egy délutáni séta a folyópartnál és a lombkoronasétánynál. Fotó: Szabó Imre

A Maros-part az utóbbi időben visszanyerte régi vonzerejét, az itteni eladó ingatlanok is gyorsan elkelnek. Ebben minden bizonnyal szerepet játszik, hogy az önkormányzat az elmúlt években is sokat költött a strandra és környékére, ráadásul a közelmúltban egyirányúsították az övezet forgalmát, mert az aszfaltszőnyeg keskeny, a forgalom viszont érezhetően megnőtt. Gondoltak szemétgyűjtők kihelyezésére, mi több, az itteni kis utcácskák, terek nevet is kaptak.

Maszk nélkül

– Jelenleg a Maros-part és a lombkoronasétány az egyetlen hely a városban, ahol szájmaszk nélkül lehet sétát tenni, együtt lenni a családdal, a barátokkal. A hosszú hétvégén alighanem sokan fognak ide kilátogatni

– hívta fel a polgármester a figyelmet.

Valószínűleg ez az egyik magyarázat arra, hogy miért népszerű az üdülőövezet már most, kora tavasszal: amit láttuk, a barátságosra fordult időjárást kihasználva társaságok jönnek egy kicsit kikapcsolódni. Volt, aki focizott, mások nézelődtek, pihentek. A vízben persze még nem lehet megmártózni, és a strand büféje is csak elvitelre szolgál ki a hétvégéken, illetve ünnepnapokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában