Megújul a ruzsai lőtér

2021.04.29. 20:56

Nyár végére készül el a 26 milliós beruházás – közösségi tér lesz

Kicsivel több mint 26 millió fo­rintból – amiből 20 millió tá­­mogatás – újul meg a nyár végére a ruzsai lőtérnek helyet adó épület a falu sportkomplexumának szomszédságában.

Munkatársunktól

Belügyminisztériumi támogatásból újul meg a ruzsai lőtér főépülete. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Az épületen már javában dolgoznak, az egyik felét már elbontották.

– Az 1972-ben elkészült épü­­letre ráfért már a felújítás

– mondta Sánta Gizella polgármester, aki szerint Ruzsán nagy múltja van a lövészetnek, és az ehhez kapcsolódó tevékenységeknek is, mint például a rádió-iránymérés.

A polgármestertől megtudtuk, a lőtér mellett lévő sportpályán 1977 óta rendeztek megyei sportnapokat, ami hatalmas népszerűségnek örvendett ak­koriban, mint fogalmazott, a megye egyik ikonikus rendezvénye volt a maga korában.

– 2007-ben rendezték az utol­­sót. A sportnapok nagyságrendjét tekintve olyan volt mint a Szegedi Borfesztivál, több ezer sportoló gyűlt itt össze. A lövészek a maguk módján próbálták az épületet karbantartani, de igazából sose volt neki gazdája. Most bízok abban, hogy miután kitakarítják, majd valakinek a kezébe adjuk, azon majd számon tudjuk kérni az állagmegóvást például – folytatta a polgármester.

A lőtér felújítására a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesz­tések támogatására nyújtottak be pályázatot, és nyertek. Korábban a kézilabdapálya fel­­újítására és kültéri fitneszeszközök beszerzésére pályáztak ugyanitt sikeresen.

Belügyminisztériumi támogatásból újul meg a ruzsai lőtér főépülete. Fotó: Kuklis István

A munkálatok során a köz­­ponti épület újul meg, a mö­­götte lévő lőtér nem.

– Közösségi helyiséget alakítunk ki benne, lesz egy fegyverszoba, ami a fegyverek tárolására alkalmas, iroda kap benne helyet, kialakítunk egy vizes­blokkot, vécékkel és tusolóval, illetve a közösségi térnek lesz teakonyhája is az egyik sarokban – sorolta a polgármester.

– Ezt azért tartjuk fontosnak, mert a német testvértelepülésünkkel való kapcsolatunk a tartalékosok klubján keresztül alakult ki, és ők a lövészekkel egy egyesületbe tartoznak. Amikor vendégeink vannak, mindig szerveznek lövészeti programokat is, aminek így most lesz egy kiváló helyszíne

– tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában