A Festo és a HSZC együttműködése

2021.05.28. 14:16

Együttműködik a Festo és a HSZC

T. Sz.

A több mint 20 ezer alkalmazottal, mintegy 50 országban az ipari automatizálásban, illetve a műszaki oktatásban élen járó Festo Automatika és Kereskedelmi Kft. tizenegy gyárat működtet, köztük Magyarországon is. A 300 ezer partnerük egyike például a Pick Szeged Zrt., ahol a gyártó gépsorokon a világhírű cég eszközeit használják. Ahogy azt Szövényi-Lux Márton ügyvezető hangsúlyozta a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrummal kötött megállapodás tegnapi aláírásakor: az 1925-ben, egykor faipari gépgyártásra specializálódott Festo tulajdonosai máig azt vallják, hogy az ember a gyártás és előállítás legfontosabb tényezője, mert hiába a kitűnő eszközpark, mégiscsak a humán erőforrás működteti azt.

A vásárhelyi szakképzésben harminc év alatt kiváló pedagógusokkal, mindig kivételes tanulókkal dolgozhattak együtt.

A Festo Kft. technológiája mindenféle iparágban megtalálható, az elektronikától kezdve a vegyiparon át egészen az élelmiszeriparig. Olyan, a fiataloknak kitűnő jövőképet kínáló, folyamatosan fejlődő szakmákat képviselnek többek között, mint a mechatronika, a szabályozástechnika, a hajtástechnika és a hidraulika. Hegedűs Zoltán kancellár hozzátette: a Festo és a HSZC együttműködésének fontos területe az eszközpark, az oktatótanműhelyek kialakítása, illetve hogy a tanárok naprakész tudással rendelkezzenek a legfejlettebb technológiákról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában