Szeged

2021.07.21. 11:59

Garázseladásról és liftfelújításról döntött a bizottság

Felújítják a nagyszínház két liftjét, megvesznek egy Cserepes sori lakást, és eladnak egy alig használható garázst. Ezekről döntött egyebek mellett a szegedi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága tegnapi ülésén.

Suki Zoltán

Tizenhat napirendi pontot tárgyalt a szerdai ülésén a közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság. Döntöttek néhány önkormányzati lakás bérletének meghosszabbításáról, és egy Juhász Gyula utcai garázs eladásáról. Utóbbit 467 ezer forintért adják el. Az önkormányzat ingatlankezelő cégének, az IKV Zrt.-nek a képviselője azt mondta, hogy azért ilyen olcsó az ingatlan, mert gyakorlatilag garázsként nem használható. Nem lehet behajtani autóval, esetleg egy raktárt lehet belőle kialakítani.

A bizottság azt is elfogadta, hogy a város 9 millió forintért megvásárol egy lakást a Cserepes soron. Ennek kapcsán kialakult egy kisebb vita. Tápai Péter, a bizottság fideszes elnöke érdeklődött arról, hogy miért pont ennyi a vételár, és készült-e értékbecslés az ingatlanról. Szintén az IKV egyik képviselője válaszolt, aki azt mondta, hogy minden ilyen esetben készül értékbecslés. Egy munkatársa pedig arról beszélt, hogy az ilyen lakásoknál a „lélektani határ” 10 millió forint, és mivel a múltkor egyet 11 millió forintért vettek meg, ezt most megvehetik 9-ért. A végső válasz pedig az volt, hogy ennyiben sikerült megállapodni az eladóval.

Napirenden volt a Szegedi Nemzeti Színház nagyszínházában üzemelő felvonók ügye is. A két liftet még 1986-ban építették, és mostanára aktuális lett a teljes felújításuk. A színház egy kecskeméti, egy szegedi és egy pécsi cégtől kért árajánlatot, és végül a szegedi Lift-tec Kft.-t választották. A teljes felújítás várhatóan nettó 35 millió 400 ezer forintba kerül majd. A felvonók felújításával várhatóan december 22-én végeznek. Az áfával együtt csaknem 45 millió forintot három részletben fizetik ki. Az elsőt szerződéskötéskor, a harmadikat pedig a műszaki átadás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában