A nyári hónapok már hozzák egy békeév forgalmának 50 százalékát

2021.08.02. 11:28

Az év utazási irodája a Zseppelin

Az Utazó Magazin idén is kitüntette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit, a rangos díjátadót az újonnan megnyílt Continental Hotel Budapest szállodában rendezték meg nemrégiben. Elismerést kapott a szegedi Zseppelin Utazási Iroda is, melynek vezetője a nehéz időszak után bizakodva tekint a jövőbe.

Kovács András

Potápi Árpád János, Zsebők Tamás és Érsek M. Zoltán a díjátadón.

Fotó: [email protected]

Az Utazó Magazin idén is meghirdette közönségszavazását, amelyben a tavalyi esztendő legjobb hazai, határon túli és – ezúttal először – a diaszpóra magyar turisztikai szolgáltatóira lehetett voksolni.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Continental Hotel Budapest szállodában rendezett díjátadón elismerését fejezte ki azoknak, akik a Covid ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Elmondta, közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt sikerült visszaszorítani, és megtesznek mindent, hogy a következő hullám esetleges kitörésére is felkészüljenek.

A szakpolitikus reményét fejezte ki, hogy az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza, Budapestre pedig újra vissza kell csalogatni a vidéki turistákat. Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy az ágazat még egy leállást nem élne túl, így reménykeltő, hogy az ismereteik szerint nem várható ilyen. Szerinte évekbe fog telni a kilábalás, ami már elindult.

Érsek M. Zoltán elmondta, idén már 19. alkalommal adták át a legjobbaknak járó elismeréseket. Az Utazó Magazin főszerkesztője hangsúlyozta, 30 kategóriában díjazták a szolgáltatókat az olvasók és a turisztikai szakemberek szavazatai alapján.

A díjátadón ott volt Zsebők Tamás, az ismert szegedi Zseppelin Utazási Iroda tulajdonos-irodavezetője is, a közönségszavazatok alapján ugyanis ők lettek a 2020-as év utazási irodája. A díjat Pótápi Árpád Jánostól és Baldauf Csabától vehette át.

– Nagy öröm volt számunkra a mostani pandémiás környezetben e rangos díj átvétele, hiszünk a pozitív hozzáállásban és az utazási élmények biztosításában, és ezt közönségszavazatok is visszaigazolták – mondta lapunknak Zsebők Tamás. A turisztikai szakember hangsúlyozta, az elmúlt másfél esztendőben pozitív volt a jelenlétük a belföldi és nemzetközi utaztatásban, ami rögtön meghozza a gyümölcsét, amikor a lehetőségek szabadabbak lesznek. – Optimizmusunknak és az utasok részére folyamatos és biztos támaszt nyújtó kollégáimnak köszönhetjük rangos kitüntetésünket – tette hozzá.

Potápi Árpád János, Zsebők Tamás és Érsek M. Zoltán a díjátadón.

– Szakmánk 2020 március elején szinte „egy perc alatt” állt meg a nullára, az idei év első fele a korlátozások folyamatos enyhítésével sokkal jobb, mint a tavalyi. Mind árbevételben, mind utaslétszámban, induló csoportokban és a vendégéjszakákban is. Irodánk az elsők között indította el külföldi csoportját áprilisban az Egyesült Arab Emirátusokba, majd május 1-én már a Balatonhoz. Július végével elérjük az 50. csoportunkat, ami a jelen helyzetben kiemelkedő, békeévben viszont már március végére megvan – adott helyzetképet a szakember.

Megtudtuk, csoportjaik zökkenőmentesen lépték át a határokat, nagyobb várakozások nélkül.

Július és augusztus hónapjuk a normál 2019-es év azonos időszakának ötven százalékát hozza, ami a turizmus mai helyzetében jónak mondható.

Horvátország is népszerű úti cél.
Fotó: Pixabay

– A három hónap bértámogatást természetesen igénybe vettük, hiszen az elmúlt szűk másfél esztendőben mindenféle segítségnyújtásra szükség volt, amikor bevétel nélkül álltuk a pandémiás viharokat. Utaltuk vissza utasainknak a befizetett pénzt, álltuk a bér- és járulék-, valamint a rezsi költségeit, szinte égettük a pénzt. Voltak kollégák, akiktől meg kellett válnunk, többen maguktól váltottak, a békeidők majdnem 30 fős csapata a felére csökkent – beszélt a nehézségekről Zsebők Tamás.

Megtudtuk, belföldi programjaik zömében elindulnak, nagyon kevés az olyan, amit a kevés jelentkező miatt le kell fújni. Ez nagy szó, hiszen a Zseppelin több mint 100 belföldi csoport indulást hirdette meg erre az évre. – Külföldi csoportjaink a média visszhangjától és a változó korlátozásoktól függően indulnak. Sajnos Oroszországra, Nagy-Britanniára és Franciaországra nincs kereslet, de van sok közel teltházas is. Ilyen célországok Ausztria, Svájc, Dél-Németország, Szlovénia, Horvátország, Görögország, Bosznia, egyes olaszországi programok és Törökország – sorolta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában