Gazdaság

2022.09.29. 10:37

Fejlesztette nyomdaüzemét Algyőn az Innovariant Kft.

Uniós támogatással, 448 millió forintból bővítette nyomdaüzemének kapacitását az Innovariant Kft. Algyőn.

delmagyar.hu

Fotó: foto:Fuisz Mario www.fuiszmario.hu

A közlemény szerint az Innovariant Kft. 1996-ben alakult Szegeden, székhelyét 2011-ben helyezte át Algyőre. Fő tevékenysége füzetek, katalógusok, éves jelentések, prospektusok, szórólapok, plakátok, dossziék, élelmiszeripari termékcsomagolások - címkék, dobozok -, puhafedelű és keménytáblás könyvek, kereskedelmi nyomtatványok, naptárak gyártása.

A vállalkozás a folyamatosan növekvő kereslet miatt döntött a technológiafejlesztés és kapacitásbővítő beruházás megvalósítása mellett, amely költségeiből 313,67 millió forintot fedezett feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás.

A cég korszerű hajtogató- és ofszet nyomógépet, vágógépet és irkatűző gépsort állított üzembe. A vállalkozás villamosenergia-igényének egy részét az újonnan telepített napelemes rendszer fedezi majd

A fejlesztés eredményeként az új technológia segítségével az Innovariant Kft. jobban, gyorsabban, hatékonyabban tudja kiszolgálni megrendelőit.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az 55 alkalmazottat foglalkoztató, családi tulajdonú vállalkozás tavaly - a 2020-ast 14 százalékkal meghaladó - 877 millió forintos értékesítésből származó nettó árbevételt ért el. Az Innovariant Kft. adózott eredménye 2020-ban 23,7 millió, tavaly 34,1 millió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában