Már üzemkész

2022.09.08. 10:58

Napelemes rendszert építettek ki a Nádastón

Timár Kriszta

A napelemek eegy részét a területen található két épület tetejére helyezték ki, illetve létesítettek egy elkerített területen egy talajra telepített napelemparkot is. Képünk illusztráció, archív fotó: Kurucz Árpád

Napelemes rendszert építettek ki a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban. Pályázati forrásból a beruházás mintegy felét, 5,5 millió forintot tudták finanszírozni, a teljes költség 9,8 millió forint volt.

Makra Gábor, a szabadidőparkot üzemeltető SÖV Sándorfalva Önkormányzati Vagyonkezelő Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a napelemrendszer – amely összesen 74 napelemből áll – 29,6 kW-os teljesítményre képes. Ezek egy részét a területen található két épület tetejére helyezték ki, illetve létesítettek egy elkerített területen egy talajra telepített napelemparkot is.

A korábbi árak alapján nagyjából évi 2 millió forintos áramszámlája volt a létesítménynek. A napelemek a teljes komplexumot ellátják: a jövőben ezek biztosítják majd az energiát a vízforgató, a wakeboard pálya, a közvilágítás és a szociális helyiségek elektromos fűtéséhez is. Lényegében az energiafelhasználásunkat majdnem teljes egészében lefedi majd

 – mondta el az igazgató.

A napelempark egyelőre még nem termel áramot, azt ugyanis még nem indították be. Viszont már üzemkész, így az engedélyeztetési eljárás lezárultával megkezdhetik a működtetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában