Rezsiválság

2022.11.06. 16:29

Napelemekkel is spórolnak Makón

A rezsiválság miatt meghozott intézkedések egyikeként – mint korábban megírtuk –, a makói önkormányzat úgy döntött, hogy napelemeket telepít több közintézmény és városi cég épületére.

Szabó Imre

Fotó: KISS ANNAMARIE

A legutóbbi, múlt szerdai testületi ülésen már ennek a határozatnak az eredményéről adott számot napirend előtti beszámolójában Farkas Éva Erzsébet polgármester. Mint elhangzott, már felszereltek ilyeneket az Egyesített Népjóléti Intézmény Tinódi utcai központi épületének tetejére, a Deák Ferenc utcai hőközpontban, a Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai és Kálvin téri tagintézményében, illetve a Búza utcai bölcsődében. Az, hogy ezek milyen megtakarítást eredményeznek, a közeljövőben fog látszani. 

A polgármester hozzátette: ahol nincs napelem, ott szakemberekkel vizsgáltatták át a különböző elektromos berendezéseket, illetve a világítást és minden olyan lehetséges fejlesztést végrehajtanak az intézményekben, amelyekkel csökkenteni lehet az energiafelhasználást. A legnagyobb tétel az önkormányzat ilyen jellegű kiadásainak sorában természetesen a közvilágítás biztosítása. Ebben egyelőre semmilyen korlátozást nem vezettek be, de a szolgáltató szakembereivel közösen vizsgálják, hogyan lehetne spórolni rajta. 

– Ez lesz az utolsó, amihez hozzányúlunk, ha nincs más választás – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában